fbpx

Over Pierôt

Al meer dan 50 jaar creëren we bij Pierôt kapsels die bij jouw persoonlijkheid en lifestyle passen. Bij Pierôt sta jij centraal, maken we tijd voor je en luisteren we naar jouw wensen. In onze salons in Amsterdam en Haarlem bieden wij een totaalconcept aan met specialisten op het gebied van knippen, kleuren en het zetten van extensions, tot de totaalverzorging van je make-up, nagels, wimpers en wenkbrauwen. Of je nu man, vrouw, kind, bruid of bruidegom bent, je op zoek bent naar een spetterende look voor een feest of gewoon een verzorgd kapsel wilt, bij Pierôt zit je altijd goed. Want dankzij de creativiteit, vakmanschap en passie van onze kappers, kleurspecialisten en visagisten zorgen wij ervoor dat jij er op je allermooist uitziet.

AWARDS

Shows

GESCHIEDENIS

Coiffure award

De Coiffure Award is hét evenement van de kappersbranche waar de topkappers van Nederland de nieuwe trends laten zien. Pierôt is tot op heden ieder jaar genomineerd in diverse categorieën en heeft deze Oscar van het kappersvak drie keer in ontvangst mogen nemen.

Global Salon
Business Award

Ook op ondernemersniveau heeft Pierôt een bijzondere prijs gewonnen: de Global Salon Business Award. Meer dan 3000 salons uit 23 landen wereldwijd deden mee aan deze competitie. De Entrepreneurial Excellence Award for Client Philosophy, Marketing & Promotion is een prijs voor de visie en de manier waarop Pierôt Coiffures & Beauté omgaat met hun klanten door middel van onder andere innovatieve promotionele activiteiten, loyaliteitsprogramma’s en uitstekende service, als mede het succesvol in de markt zetten van het merk en imago.

TV Shows

Wellicht herken je Pierôt van televisie. We hebben meegewerkt aan veel televisieprogramma’s als experts op het gebied van make-overs en metamorfoses en vertellen over de laatste trends. Iedere keer weer laten we zien hoe we iemand kunnen omtoveren tot de mooiste versie van zichzelf.

 

 • Life is Beautiful | RTL4
 • The Weddingplanner | RTL4
 • Perfect | Sbs6
 • Life & cooking | RTL4
 • The Weddingplanner | RTL4
 • Perfect | Sbs6
 • Life & cooking | RTL4

MEDIA & FASHION 

Pierôt heeft in de loop der jaren meegewerkt aan heel wat metamorfoses en make-overs in diverse tijdschriften. Het team is nationaal bekend geworden als de kapper van het weekblad Privé en het verzorgen van het haar van de grote couturiers en modemerken.

 • addy van de krommenacker
 • isabell kristensen
 • ronald kolk
 • Jean-Charles de Castelbajac
 • sheila de vries
 • paul schulte
 • nikkie
 • reinders

Onze geschiedenis

De naam Pierôt is begin jaren ‘60 ontstaan in Parijs. De vader van Maurice, de Haarlemse kapper Jean Pierre, werd uit waardering door zijn Franse clientèle liefkozend Pierôt genoemd. 

Knippen is voor Maurice Pierôt een vanzelfsprekendheid:  “Mijn vader was een gedreven en gepassioneerd vakman en dat ik net als hij ook kapper zou worden, was geen bewuste keuze. De salon is mijn thuis, mijn basis.” En juist die basis maakt volgens de ondernemer het verschil in zijn bedrijfsvoering met zijn vrouw Daniëlla.

1964

Het begin van Pierôt

De naam Pierôt is begin jaren ‘60 ontstaan in Parijs. De vader van Maurice, de Haarlemse kapper Jean Pierre, werd uit waardering door zijn Franse clientèle liefkozend Pierôt genoemd. Bij zijn terugkeer in Nederland opent hij in 1964 zijn eerste salon onder de naam Jean Pierôt Haute Coiffure.

1985

Kappersprijs

De wieg van Maurice stond letterlijk in de salon en op zijn 14e gaat hij aan de slag in de salon van zijn vader. Als hij onder zijn eigen naam in 1985 zijn eerste kappersprijs in ontvangst neemt, levert dat in de pers nauwelijks bekendheid op. Vanaf dat moment neemt hij de naam Pierôt aan en wint hij vele kappersprijzen. Maurice is een artiest, een topkapper met passie en liefde voor het vak.

1989

Het begin van Pierôt

In 1989 ontmoet Maurice tijdens een van zijn vele kappersshows model Daniëlla. De vonk slaat over en Daniëlla maakt een succesvolle carrièreswitch naar het kappersvak. Het organisatietalent van Daniëlla gecombineerd met de creativiteit van Maurice blijkt een succesformule. Ze openen in 1993 een salon in Heemstede, bouwen samen een internationale carrière op en drukken een duidelijk Pierôt-stempel op modeshows en fotoshoots. Ze winnen samen diverse prestigieuze Awards en zijn verantwoordelijk voor verbluffende metamorfoses in diverse televisieprogramma’s en in toonaangevende magazines. 

2002

opening tweede salon

In 2002 openen Maurice en Daniëlla hun tweede salon in Amsterdam en verwerven zij nationale bekendheid met hun nieuwe salon met een buitensalon met wuivende palmbomen. Het “Fashiondistrict” is de place to be waar “tout Oud Zuid” binnenloopt bij Pierôt.

2007

OPENING derde SALON

In 2002 openen Maurice en Daniëlla hun tweede salon in Amsterdam en in maart 2007 volgt nummer drie in Haarlem. Een droom die uitkomt met een ultiem gevoel van luxe welzijn en beauty. De pure passie en ambitie om te excelleren heeft geleid tot deze fantastische salon van 400 vierkante meters met zorg ontworpen en ingericht door architect Cees Dam. De Barbershop by Pierôt wordt in 2012 een enorme hit die veel navolging krijgt. In 2014 viert Pierôt zijn gouden jubileum. Het hele jaar staat in het teken van het ‘ Jubilée d’Or’…

2014

jubilé d’or Pierôt

Pierre opent in 1964 zijn eerste salon onder de naam Jean Pierôt Haute Coiffure, waar zijn partner René zich in 1972 aan toevoegde. De naam ‘Pierôt’ is ontstaan in de beginjaren ‘60 in Parijs, waar de vader van Maurice door zijn Franse clientèle liefkozend ‘Pierôt’ werd genoemd. Maurice zijn wieg stond letterlijk in de salon en als hij veertien jaar is, gaat hij daadwerkelijk ‘aan het werk’ bij zijn vader.

Vijftig jaar later vieren Maurice Pierôt met zijn vrouw Daniëlla het 50 jarig Jubilée D’or van Pierot Coiffures & Beaute. In het weekend van 21 maart slijpen Pierre en René nog 1 x de scharen en staan hun oude klanten weer in de rij.

2015

Het nieuwe knippen

In 2014 lanceerde Pierôt “Het nieuwe knippen”, een andere manier van knippen met een bijzondere schaar genaamd Chameleon. Deze schaar zorgt ervoor dat fysieke klachten bij kappers tot het verleden zijn gaan behoren. Als kappers hebben we het meest gelukmakende beroep van de wereld, maar qua arbeidsomstandigheden weten we allemaal hoe zwaar het vak kan zijn. Het Nieuwe Knippen gaat over bewustwording creëren en gezond werken. Met het ontwikkelen van onze nieuwe kniptechnieken middels een ergonomische schaar verbeteren wij de arbeidsomstandigheden en ontstaat er een nieuwe creatieve vrijheid.

2020

Corona Free salon

Wie had gedacht dat de wereld zo zou kunnen veranderen door een Corona virus. Het besef dat we zuinig moeten zijn op de wereld en onze maatschappij dringt tot ons allen door. Globalisering komt langzaam tot stilstand en we richten ons daarom nog meer op onze klanten met een ultiem gevoel van luxe welzijn en beauty. Ons Coronaprotocol is streng, we voldoen ruimschoots aan de eisen van het RIVM en gaan zelfs nog wat verder om onze klanten en team een veilig gevoel te geven.