fbpx
Wat is Keratine
admin

Wat is keratine?

Keratine is een proteïne dat je lichaam zelf aanmaakt. Het zit bijvoorbeeld in je haar, huid en nagels. Keratine zorgt voor zowel kracht als flexibiliteit van je haar. Maar, hoe vaker je je haar kleurt, föhnt of straight, hoe meer keratineverlies. Dit betekent dat je haar slapper en droger wordt. Met een keratinebehandeling bij Pierôt Coiffures voegen we weer keratine toe aan je haren, waardoor het sterker, glanzender en minder breekbaar wordt. Omdat keratine een lichaamseigen stof is, is deze behandeling geschikt voor vrijwel alle haartypen. Wist je trouwens dat 90% van jouw haar bestaat uit keratine? Een keratinebehandeling maakt je haar zijdezacht. Bij Pierôt Coiffures vindt je stylisten die expert zijn in keratinebehandelingen. Zij maken jou graag blij met prachtig haar!

Waarom een keratinebehandeling?

Een keratinebehandeling is zeer geschikt voor haar dat beschadigd is door chloorwater, veel zon en zeewater, haar dat is geverfd, gepermanent of gesteild en voor haar dat van nature pluizig en breekbaar is. Let op: natuurlijk krullend haar wordt iets steiler, er is wel goed resultaat bij haar dat door chemobehandelingen krullend is geworden. Het is belangrijk dat je de keratinebehandeling door de experts van Pierôt Coiffures laat uitvoeren omdat zij met de beste professionele producten werken. Een keratinebehandeling laat je haar weer stralen en daar helpen wij van Pierôt Coiffures je graag mee. Neem contact op voor meer informatie en prijzen of maak direct een afspraak.

Wat houdt een keratinebehandeling in?

Tijdens de behandeling wordt het eiwit keratine aangebracht op het haar. De styliste gebruikt daarna een warme steiltang om het haar glad te maken. Hierdoor trekt de keratine door tot de kern van het haar en voedt het met eiwitten waardoor het glanzender, soepeler, gezonder en gladder wordt. 

Hoe vaak is een keratinebehandeling nodig?

Het resultaat van een keratinebehandeling kan wel drie maanden meegaan. Je hebt de behandeling achter de rug en bent blij met het resultaat. Nu is de vraag, hoe behoud je dit resultaat zo lang mogelijk? Wij geven jou wat tips om het maximale uit jouw behandeling te halen!

  • Was je haar niet direct na de behandeling (wacht minimaal 48 uur)
  • Het is aanbevolen om tot 72 uur na de behandeling het haar niet vast te maken of elastieken en spelden te gebruiken. 
  • Gebruik de juiste keratineshampoo en conditioner, inclusief bij de behandeling inbegrepen. 
  • Zorg ervoor dat de proteïne in je haar in balans blijft. De producten zorgen hiervoor en vullen dit aan, anders was je het er steeds een klein beetje uit.

Wil jij jouw haar weer vanuit de kern herstellen, dan adviseren wij een keratinebehandeling! Klik hier voor een intake.

Voor Na