fbpx
Mijn bezoekje aan de beste kapper van Amsterdam
blank
Maurice Pierôt

De beste kapper van Amsterdam

Look, look, een nieuwe look!!

Na anderhalf jaar haardrama is dan eindelijk het moment daar! Een nieuwe coupe! Een spannend avontuur. Ik heb al heel wat jaren ervaring met kapsalonbezoek! Dit is niet altijd even goed gegaan. Het dieptepunt was de creatie van een pleeborstel! Klein traumaatje wel! Maar vandaag gaat het goedkomen, want ik ga samen met mijn dochter naar Pierôt. Volgens haar, de beste kapsalon van Amsterdam!

En dan? Zien wij het goed? De rode loper is uitgerold! Jemig, wat een vorstelijke
ontvangst. Max gaat mij onder handen nemen, ik bedoel mijn haar! Omdat de grijze haren al aardig zichtbaar zijn, is mijn wens om van mijn eigen lelijke grijs, iets moois te maken. Ik neem het advies van Max, om er een mooie grijze look van te maken ter harte! Gedreven gaat hij aan de slag alsof hij met een schilderij bezig is. Ik luister! Eerst “Metal Detox”, Rootshade met iets donkere aanzet, daar doorheen highlights om de aanzet te doorbreken voor meer diepte. Vervolgens een toner, “nee, niet van het kopieerapparaat”, maar om de highlights zo assig mogelijk te maken. Dit is vakjargon, dat niet de mijne is, maar is heb het volste vertrouwen in wat Max doet. En dan spoelen maar!

Ik hoor om mij heen “mooi, mooi”! Ik ben super nieuwsgierig, maar zie natuurlijk
niets, want ik lig starend naar het plafond in de wasbak! Dan komt de schaar
tevoorschijn, een pijnpuntje. Maar mijn dochter zit er naast en vraagt Max of hij het niet te kort wil knippen? Nee, dat doet hij niet. Sierlijk gaat hij met de schaar door mijn haar. En dan het sluitstuk, het föhnen. Nu komt het resultaat tevoorschijn. Met verbazing kijk ik in de spiegel. Het is echt fantastisch. Knap stuk vakmanschap. Hij heeft mijn wens, een kleuring en om mijn eigen grijs zo natuurlijk mogelijk te laten blenden voor een uiteraard prachtige nieuwe look en niet te veel lengte er vanaf, helemaal vervult.

Blij met mijn nieuwe coupe verlaat ik samen met een tevreden dochter via de rode
loper de salon. Bedankt Max van de beste kapsalon @pierotamsterdam, Van Bearlestraat in Amsterdam. Tot over een paar weken! En een tip voor elke vrouw, ga naar Pierôt als je van mooi haar houdt. Kun je niet in Amsterdam, dan is er nog de salon in Haarlem waar je heen kan!!

Elly Roorda.