fbpx

Portfolio

Coiffure award 2020

Coiffure awards

Backstage

Fashion

Coiffure awards

LUXURIOUS and
CONTEMPORARY APPEAL

Coiffure  awards 2020

De Coiffure Award is dé haarmodewedstrijd voor de beste kappers in Nederland. Het team heeft ook de afgelopen jaren diverse nominaties en ‘Oscars van het kappersvak’ gewonnen. Dit jaar heeft Maurice na 5 jaar afwezigheid, zelf weer mee gedaan. De Coiffure Award wordt elk jaar door het kappersvakblad Coiffure georganiseerd. Maurice Pierôt is dit jaar voor de Heren Award en de Consumer Award genomineerd voor de prijs van beste kapper.

Maurice Pierôt; Deze serie gaat over mensen in hun kracht van het nu. Over hun zelf gekozen zelfbeeld, de nieuwe individualiteit die aansluit bij hun inner beauty. Los van gender. Het uiten van persoonlijkheid met authenticiteit. We hebben nieuwe looks ontwikkelt die kracht geven aan het individu. Kapsels op maat, die jouw als persoon versterken. Met als thema “Show your inner rebel.” Het beeld is zwart wit, soms rauw, soms emotie, of registrerend. De serie man en vrouw van 8 foto’s passen in naadloos in elkaar.  

De nominaties staan dan wel op naam van Maurice Pierôt, maar het is het werk van zijn team van barbers en topstylisten, de befaamde fotograaf Cooper Seijkens, visagist Ed Tijssen en stylist Pythia Tarenskeen. Samen gingen ze uitdaging aan. We weten het beeld dat we in ons hoofd hebben ook exact op fotopapier te krijgen. En dat is echt geweldig.

De jury was onder de indruk van het eindresultaat en beloonde het met maar liefst twee nominaties. “We zijn ontzettend blij, een echte boost! Natuurlijk met je ook geluk hebben, de jury moet maar net op jouw modebeeld vallen”. In verband met Corona is de Coiffure Award uitreiking uitgesteld tot mei 2021, en dan pas worden de winnaars bekendgemaakt. “Het is geweldig om samen met mijn team tot de absolute top te behoren”, aldus de trotse haarkunstenaar Maurice Pierôt.

 

 

.

Coiffure  awards

Het ultieme Pierôt-gevoel

Maurice: “De gehele serie bestaat uit drie delen: de avant- gardeserie met het thema Pierôt, waar kunst, haar & make- up samenkomen, een dames- en een herenserie. Ik wilde een beeld creëren dat past bij onze naam en met name de avant-garde serie is helemaal geworden wat ik voor ogen had: de klassieke clown vertaald naar een tijdloos beeld. Juist dat zwart/witte, met het bekende hoedje, hebben we neergezet op onze manier; Pierôt-images, beelden die dicht bij onszelf en onze naam staat. De inspiratie rondom de clown Pierrot heb ik in de avant-gardeserie letterlijk vertaald, de dames- en herenserie is meer het Pierôt-gevoel. Ik denk dat dit qua fotografie het mooiste is wat ik gemaakt heb.”

Symbool voor het bedrijf

“Mijn vader is begonnen onder de naam Pierôt, een naam afkomstig uit Parijs – het hart van de artistieke wereld, de plek waar alle creativiteit samenkomt en waar de top van de top zich bevindt. De stad die het klassieke Franse gevoel voor schoonheid en beauty uitstraalt en die voor mij voelt als een warm bad.

Tot op heden ben ik verre gebleven van het beeld van de clown. Ik was niet zo gecharmeerd van de associatie, maar nu heb ik er juist voor gekozen om de connectie te laten zien. De tijd is er rijp voor.

In de herenserie hebben we Pierôt neergezet als entertainer met een sterk gevoel voor drama. Het is niet voor niets dat Hans Klok – performer bij uitstek – model heeft gestaan in deze serie. Deze herenserie bevat rock, ruigheid en stoerheid maar ook de dramatiek van de clown. Je ziet het oog, de dichtgesnoerde mond, het niet kunnen praten maar wel de gevoelens – een lach en een traan.

De beroemde clown vindt zijn oorsprong als ‘Pedrolino’ in het Italiaanse volkstheater, de ‘Commedia dell’arte’.

.

Backstage

De Barbershop was vroeger een ‘social hotspot’, een plek waar mannen van alle rangen en standen bijeenkwamen en zich thuis voelden. De ‘Pierôt Barbershop’ is een eigentijdse versie, met behoud van het goede uit het verleden. Mannen die er goed verzorgd uit willen zien, maar die ook op zoek zijn naar avontuur. Tradities van toen met de technieken van nu

Fashion

De Barbershop was vroeger een ‘social hotspot’, een plek waar mannen van alle rangen en standen bijeenkwamen en zich thuis voelden. De ‘Pierôt Barbershop’ is een eigentijdse versie, met behoud van het goede uit het verleden. Mannen die er goed verzorgd uit willen zien, maar die ook op zoek zijn naar avontuur. Tradities van toen met de technieken van nu

SCROLL