fbpx

Portfolio

Coiffure award 2020

Het pierôt gevoel

Avantgarde

Haute Coiffure en
Couture Ronald Kolk.

Backstage

Fashion

Coiffure  awards 2020

De Coiffure Award is dé haarmodewedstrijd voor de beste kappers in Nederland. Het team heeft ook de afgelopen jaren diverse nominaties en ‘Oscars van het kappersvak’ gewonnen. Dit jaar heeft Maurice na 5 jaar afwezigheid, zelf weer mee gedaan. De Coiffure Award wordt elk jaar door het kappersvakblad Coiffure georganiseerd. Maurice Pierôt is dit jaar voor de Heren Award en de Consumer Award genomineerd voor de prijs van beste kapper.

Maurice Pierôt; “Deze serie gaat over mensen in hun kracht van het nu. Over hun zelf gekozen zelfbeeld, de nieuwe individualiteit die aansluit bij hun inner beauty. Los van gender. Het uiten van persoonlijkheid met authenticiteit. We hebben nieuwe looks ontwikkelt die kracht geven aan het individu. Kapsels op maat, die jou als persoon versterken. Met als thema “Show your inner rebel.” Het beeld is zwart wit, soms rauw, soms emotie, of registrerend. De serie man en vrouw van 8 foto’s passen in naadloos in elkaar.”

De nominaties staan dan wel op naam van Maurice, maar het is het werk van zijn team van barbers en topstylisten, de befaamde fotograaf Cooper Seijkens, visagist Ed Tijssen en stylist Pythia Tarenskeen.

De jury was onder de indruk van het eindresultaat en beloonde het met maar liefst twee nominaties. “We zijn ontzettend blij, een echte boost! Natuurlijk moet je ook geluk hebben, de jury moet maar net op jouw modebeeld vallen”. In verband met Corona is de Coiffure Award uitreiking uitgesteld tot mei 2021, en dan pas worden de winnaars bekendgemaakt. “Het is geweldig om samen met mijn team tot de absolute top te behoren”, aldus de trotse haarkunstenaar Maurice Pierôt.

Het Pierôt-gevoel

Maurice: “De gehele serie bestaat uit drie delen: de avant-gardeserie met het thema Pierôt, waar kunst, haar & make- up samenkomen, een dames- en een herenserie. Ik wilde een beeld creëren dat past bij onze naam en ons leven.”

“De beroemde Pierrot clown vindt zijn oorsprong als ‘Pedrolino’ in het Italiaanse volkstheater, de ‘Commedia dell’arte’.
De inspiratie rondom de clown Pierrot heb ik in de avant-gardeserie letterlijk vertaald, de dames- en herenserie is meer het Pierôt-gevoel. Ik denk dat dit qua fotografie het mooiste is wat ik ooit gemaakt heb.”

“In de herenserie hebben we Pierôt neergezet als entertainer met een sterk gevoel voor drama. Het is niet voor niets dat Hans Klok – performer bij uitstek – model heeft gestaan in deze serie. Deze herenserie bevat rock, ruigheid en stoerheid maar ook de dramatiek van de clown. Je ziet het oog, de dichtgesnoerde mond, het niet kunnen praten maar wel de gevoelens – een lach en een traan.”

Avantgarde

Samen met ons team ontwikkelen we nieuwe technieken en laten we onze fantasieën de vrije loop. Met het gebruik van haarwerk weten we tot creaties te komen waarbij haar en make-up kunst worden. De synergie van de kapper, visagist en fotograaf komen samen tot indrukwekkende beelden. Niet draagbaar, maar avantgardistisch beeld wat tot de verbeelding spreekt.

Credits : Fotografie Allard Honigh, Brenda de Vries, Fleur Koning. Nicolas Guerin.
Styling Ronald Kolk, Pythia Tarenskeen, Linda Friesen

Haute Coiffure en

Couture Ronald Kolk

Couturier Ronald Kolk en Maurice Pierôt zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De vriendschap en passie leidt tot een perfect beeld van Haute Coiffure en Haute Couture.
Ze inspireren elkaar wat resulteerde in deze bijzondere collectie.

Credits:
Fotografie: Brenda de Vries. Styling Jeroen Kamphorst. Couture Ronald Kolk

Backstage

De kappers van Pierôt hebben al heel wat shows en photo-shoots gekapt en van make-up voorzien. De technieken die we achter de schermen gebruiken komen ook te pas in onze salons. Door onze ervaring kunnen we in enkele minuten een look veranderen. Hieronder een indruk van ons werk.

Fashionshows

De kappers van Pierot worden veel gevraagd voor fashionshows.  Ze hebben alle skills om elke look te kunnen maken. Ze hebben gewerkt met vele grote couturiers als Addy van den Krommenacker, Ronald Kolk, Sheila de Vries, Paul Schulte, Frans Molenaar, Isabel Kristensen, JeanCharles de Castelbajac en vele anderen.

SCROLL